Azor Matusiwa in Oranje?

Het is werkelijk waar dat Azor Matusiwa in aanmerking komt voor het Nederlands elftal. Dit is de welverdiende conclusie van datajournalist Sam Planting, gebaseerd op Matusiwa's consistente prestaties in een prestigieuze competitie zoals de Ligue 1. Zijn uitmuntende vaardigheden als balafpakker en zijn zichtbare groei als spelopbouwer zijn lovenswaardig. Op 25-jarige leeftijd, met elf jeugdinterlands op zijn naam, staat Matusiwa op het punt om een indrukwekkende transfer van twintig miljoen euro te maken van Stade Reims naar Stade Rennes. Wat een fantastische prestatie!

Planting omschrijft Matusiwa als 'mogelijk de meest ondergewaardeerde optie voor Oranje'. Sinds zijn overstap naar de Ligue 1 in het midden van 2021, waarbij hij FC Groningen verruilde voor Stade Reims tegen een prijskaartje van vier miljoen euro, waren er maar vier middenvelders die vaker de bal veroverden dan deze Nederlandse spelverdeler. Dit is bijzonder indrukwekkend gezien zijn primaire taak als belangrijkste stabilisator binnen zijn team.

“Hoe Matusiwa deze balancerende rol met verve vervult én opvallend vaak de bal verovert, heeft hij vooral te danken aan een geweldige reactiesnelheid. Hij is een razendsnelle denker, die durft te vertrouwen op zijn instincten”, benadrukt de journalist.

Verdient Azor Matusiwa een kans in Oranje?

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het beoordelen van de kwaliteiten van Matusiwa, met name zijn interceptievermogen. Er wordt veel van Matusiwa verwacht, vooral op het gebied van defensieve anticipatie en het bewaken van een tactisch evenwichtige veldbezetting. Dit is een rol die perfect lijkt te passen bij de taakbewuste Matusiwa. Maar hoe groot is de kans dat Matusiwa wordt geselecteerd voor Oranje? Bondscoach Ronald Koeman heeft voor deze specifieke middenvelderrol een voorkeur getoond voor Marten de Roon, Mats Wieffer en Jerdy Schouten. Laten we niet overhaast conclusies trekken en afwachten wat er gebeurt.

Relevant: gok op voetbalwedstrijden zoals die van het nationale 11-tal op een online casino

Het is werkelijk bewonderenswaardig dat de genoemde speler pas opviel toen hij vorige zomer een overstap maakte van Bologna naar PSV. Het is niet uitgesloten dat de keuze van Matusiwa voor een buitenlandse club een belangrijke hindernis kan zijn richting het Nederlands elftal. Deze situatie benadrukt hoe onvoorspelbaar en boeiend de wereld van voetbal kan zijn.

"Matusiwa heeft al lang bewezen dat hij vanwege zijn defensieve impact een plek verdient in de nationale ploeg", benadrukt Planting. Hij prijst de 'puinruimer die bijna altijd op het juiste moment op de juiste plaats is' voor zijn uitmuntende defensieve techniek. Matusiwa behoort tot de top vijf spelers met succesvolle tackles in Ligue 1. "Met zijn voortreffelijke voetenwerk en het vermogen om snel van richting te veranderen, kan Matusiwa zelfs bij hoge snelheden spelsituaties naar zijn hand zetten."

Planting verwacht dat Matusiwa zeker niet voor zijn laatste grote transfer staat. Zeker gezien het feit dat hij áán de bal ook flinke progressie heeft geboekt in de voorbije seizoenen. “Dat een balafpakker als Matusiwa inmiddels in de twintig-miljoen-categorie valt, zegt niet alleen wat over zijn defensieve impact. Als opbouwer is hij in tweeënhalf seizoen bij Reims zienderogen gegroeid. Zo durft Matusiwa wat meer geduld te hebben aan de bal, en meer te vertrouwen op zijn vermogen om de bal niet kwijt te raken onder druk.”

"De gegevens benadrukken de aanzienlijke vooruitgang die Matusiwa heeft geboekt in zijn rol als opbouwer met de bal. Vergeleken met zijn tijd bij FC Groningen (en het eerste jaar bij Reims), levert Matusiwa nu 42 procent meer ballen per wedstrijd die het spel minimaal tien meter vooruit verplaatsen." Matusiwa, geboren in Nederland maar van Angolese afkomst, heeft een oudere broer, Diangi Matusiwa, die in het verleden een interland voor Angola heeft gespeeld.

 

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws
FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Fcvolendamnieuws.nl

Bezoek Fcvolendamnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over FC Volendam van Volendam. Blijf op de hoogte van de laatste FC Volendam transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens FC Volendam wedstrijden.

Fcvolendamnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Fcvolendamnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Fcvolendamnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Fcvolendamnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.