Fcvolendamnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Onvergetelijke momenten uit de clubgeschiedenis van FC Volendam

FC Volendam, het visitekaartje van het schilderachtige dorp aan het IJsselmeer, kent een boeiende historie sinds de oprichting in 1920. Van nederige start tot gedenkwaardige triomfen, de club heeft een achtbaan aan ervaringen gekend. Duik mee in het rijke verleden van 'Het Andere Oranje' en ontdek de tien meest bijzondere gebeurtenissen.

Een droom wordt werkelijkheid (1920)

Victoria, de oorsprong van het huidige FC Volendam, werd op 1 juni 1920 opgericht. Dit bescheiden begin, geworteld in de geestdrift van plaatselijke voetbalfans, vormde de aanzet tot wat zou uitgroeien tot een prachtige voetbalclub.

Debuut in de eredivisie (1955)

Na een lange aanloop in de lagere klasse bereikte Volendam in 1955 de Eredivisie. Deze mijlpaal zorgde ervoor dat de vissersdorp voorgoed op de landkaart van voetbal terecht kwam.

Winst op Ajax (1958)

Het seizoen 1958-1959 bracht een sensatie toen FC Volendam kampioen Ajax met 2-1 versloeg. Deze overwinning op de Amsterdamse grootmacht bewees dat de club uit het vissersdorp een geduchte tegenstander kon zijn.

Gloriejaren in de jaren '80

De jaren '80 staan te boek als Volendam's gouden tijdperk. Onder de hoede van trainer Leo Beenhakker en met spelers als Pier en Dick Tol beleefde de club stabiele seizoenen in de Eredivisie, met als hoogtepunt een zesde plaats in 1989-1990.

KNVB beker finale (1995)

In 1995 bereikte FC Volendam de eindstrijd van de KNVB Beker. Ondanks een nederlaag tegen Feyenoord in de finale, was het bereiken van deze mijlpaal een prestatie van formaat voor de club uit het vissersdorp.

Wonderbaarlijke redding (2004)

Het seizoen 2003-2004 leek te eindigen in degradatie voor Volendam. Maar op de slotdag, tegen alle verwachtingen in, wist de club zich veilig te spelen in de Eredivisie ten koste van FC Zwolle. Deze act wordt gezien als één van de meest spectaculaire ontsnappingen in de Eredivisie.

Wim Jonk neemt het roer over (2019)

De komst van oud-international Wim Jonk als hoofdcoach in 2019 markeerde een nieuwe fase voor FC Volendam. Jonk bracht een frisse speelstijl en visie, die de club een nieuw jasje gaf en de weg vrij maakte voor toekomstig succes.

Terug naar de top (2022)

In 2022 knokte FC Volendam zich terug naar het hoogste niveau, na jaren in de Eerste Divisie. Onder Wim Jonk vierden spelers en fans deze felbegeerde promotie. Het dorp stond volledig op z'n kop toen hun geliefde club weer bij de elite mocht aanschuiven.

Overleven (2023)

Het eerste jaar terug in de Eredivisie was een ware rollercoaster. FC Volendam vocht tot de laatste snik tegen degradatie. Op de slotdag, met het mes op de keel, hield de ploeg stand. Heel Volendam haalde opgelucht adem en de club bewees dat ze tussen de groten thuishoorde.

FC Volendam heeft misschien geen volle prijzenkast. Maar wel een eigen plek in het Nederlandse voetbal. Met z'n eigenwijze stijl, trouwe fans en verrassende prestaties is 'Het Andere Oranje' de trots van het dorp. En ook zeker een kleurrijke aanwinst voor de Eredivisie. Wil je ook nog een gokje wagen tijdens het kijken van een wedstrijd. Neem dan een kijkje op casino 777. Naast sportweddenschappen kun je hier ook terecht voor diverse andere soorten gokspellen. Je kunt hierbij denken Black Jack, Poker, gokkasten en vele andere spellen. Uiteraard moet je alleen gokken met geld wat je kunt missen. Het is leuk om de spanning op te krikken bij een voetbalwedstrijd door een gokje te wagen, maar je moet hier geen last van ondervinden.

FC Volendam blijft nieuwe uitdagingen aangaan, trouw aan z'n roots. Voor kleinere club s in Nederland is Volendam een rolmodel. We zullen nog jaren genieten van de prachtige voetbal van FC Volendam.

Fcvolendamnieuws.nl

Bezoek Fcvolendamnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over FC Volendam van Volendam. Blijf op de hoogte van de laatste FC Volendam transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens FC Volendam wedstrijden.

Fcvolendamnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Fcvolendamnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Fcvolendamnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Fcvolendamnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.